Weteringkade 206
3826 AW Amersfoort
T: 033-4565633
M: 06 - 49883326
info@groenegadgets.nl

Drijvende sleutelhangers gemaakt van oude teenslippers 02Drijvende sleutelhangers gemaakt van oude teenslippers! WoW! Drijvende sleutelhangers gemaakt van oude teenslippers uit Kenia! Upcycle!

Een groot gedeelte van de wereldbevolking – met name in ontwikkelingslanden – loopt op teenslippers van schuimrubber (polyurethaan). Dit schoeisel is goedkoop in aanschaf, maar niet duurzaam in gebruik. Dit in combinatie met een onderontwikkeld afvalverwerking-systeem zorgt ervoor dat in landen als Kenia de teenslippers in de natuur en uiteindelijk in de oceanen terecht komen. Met alle gevolgen voor mens en dier.

De Plastic Soep
Afval wat in zee drijft, wordt door zeestromingen meegevoerd en blijft vaak achter op een plek waar deze bij elkaar komen, dit wordt de 'Plastic Soep' genoemd. De Plastic Soep is een groot ‘eiland’ van drijvende plastics dat zich heeft gevormd in de oceanen. Door het zoute zeewater en ultraviolet licht valt dit plastic langzaam uiteen in heel fijne stukjes. Veel van deze kleine plasticdeeltjes komen via de voedselketen terecht in de magen van vogels en zeedieren, met als gevolg vergiftiging en verstoring van de hormoonhuishouding bij deze dieren. Daarnaast spoelt een groot gedeelte van de Plastic Soep (waaronder de teenslippers) aan op de stranden van o.a. Kenia.

Werkwijze
De aangespoelde teenslippers worden verzameld en schoongemaakt door medewerkers van Ocean Sole. Vervolgens worden de teenslippers tot grote blokken gelijmd, waaruit de sleutelhangers worden gestanst. Verschillende modellen op voorraad. Eigen modellen ook mogelijk. We kunnen ze goed bedrukken!

 

Made with BreezingForms for Joomla!® by Crosstec