Weteringkade 206
3826 AW Amersfoort
T: 033-4565633
M: 06 - 49883326
info@groenegadgets.nl

DUURZAME KLEDING LIJN WOW SUSTAINABLE CIRCULAIRE TEXTIELGroene Gadgets LANCEERT EEN DUURZAME KLEDING LIJN - WOW! SUSTAINABLE CIRCULAIRE TEXTIEL:

Wat is sustainable, circulair textiel:
Textiel dat gemaakt is van garen van 30% reeds eerder gedragen textiel, 20% snijafval en 50% gerecycled pet-polyester*.
*In Turkije worden de garen gemaakt uit 50% textiel, waarvan 2/3e uit gedragen textiel komt en 1/3 uit snijafval, gemengd met 50% oude petpolyester, gemaakt van oude polyester kleding, petflessen, visnetten en meer aangeleverd petmateriaal. Door de toevoeging van gerecycled polyester is het materiaal sterk genoeg om opnieuw stoffen van te breien en te weven. Door de toevoeging van het oude textiel worden de stoffen draagbaar en comfortabel en hoeft er geen nieuwe katoen meer te worden verbouwd, wat enorm veel water bespaart en waardoor deze katoenvelden op termijn ingezet kunnen worden om andere gewassen op te verbouwen.

Van deze garen maakt Groene Gadgets T-shirts en Sweaters. Op voorraad ligt de kleur wit. Maar andere kleuren en andere modellen (polo’s, polosweaters, jurkjes, blouses, schorten, kostuums, werkkleding, overalls, jacks en thermokleding) zijn ook te bestellen bij Groene Gadgets.

Wat ook mogelijk is dat klanten oude shirts of bedrijfskleding inleveren om te laten recyclen naar nieuwe shirts, blouses, poloshirts etc. Het is dan een win-win: Oude kleding/collectie hoeft dus niet afgevoerd en verbrand te worden, maar de eigen collectie wordt als input gebruikt voor de nieuwe kleding wat een grote milieuwinst oplevert! De footprint wordt zo enorm verminderd.
Noot: Elk textiel artikel is dus 100% gerecycled.

Nog een paar leuke weetjes:
Het verschil tussen één normaal T-Shirt en één 100% gerecycled T-shirt van Groene Gadgets is gelijk aan een besparing van 72 keer douchen en 3 maanden non-stop televisie kijken.

 


Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input