Weteringkade 206
3826 AW Amersfoort
T: 033-4565633
M: 06 - 49883326
info@groenegadgets.nl

Pennen & Papier

Pigra VitaDe behuizing van de Pigra Vita is 100% gerecycled op locatie uit ons eigen industrieel afval. Dat betekent 0 km recycling, de beste (en meest comfortabele) vorm die er is.

De betrokkenheid van je merk bij duurzaamheid laten zien is een fluitje van een cent.

1. Je kunt kiezen uit modellen P01, P02 en P03
2. Kies 100% gerecycled Pigra Vita
3. Kies uit de kleuren blauw, zwart of on-trend Fango

Zet dat extra stapje in de richting van totale milieuvriendelijkheid met de optionele Floating Ball® loodvrije vulling, de enige die een loodvrije punt combineert met een inkt die aan de eisen van REACH 1907/2006 voldoet en die geen SVHC-stoffen bevat. Ook verkrijgbaar in Soft touch.

Neem milieuduurzaamheid in eigen handen.

Eco Pen 01Ga op de groene tour met deze ecologische balpen gemaakt uit gerecycled tarwe stro met kurk. Inclusief Duitse Dokumental® inktvulling in blauw (ca. 1200 m schrijflengte) met TC-ball voor ultra-vloeiend schrijfplezier.

Afmeting: 14,0 x 1,1 cm.

 

 

 

 

 

 

 

gerecycled loodvrij en niet vervuilendGerecycled, loodvrij en niet-vervuilend!

2019 begint met een echte innovatie: onze nieuwe vulling «Floating Ball® lead free» slaagt er voor het eerst in een loodvrije schrijfpunt uit roestvrij staal met een inkt te combineren die geen enkele door REACH als «bijzonder zorgwekkend» geclassificeerde stof (SVHC) meer bevat.

En om te zorgen dat het 'chassis' net zo laag is in gevaarlijke stoffen als de 'motor', is de innovatieve schrijfpunttechnologie er exclusief voor de DS regeneration pennen gemaakt van 100% gerecycled kunststof, DS3, DS5 en DS8 in de kleuren blauw, zwart en fango met polished oppervlak van de behuizing en Soft touch als optie. Iedere DS regeneration pen wordt discreet bedrukt met het internationale recyclingsymbool.

Zou dat niet iets voor jou kunnen zijn? Graag sturen we je een sample toe!

Super Hit Bio Alle KleurenHouder: Biologisch afbreekbaar materiaal,
Matte houder.
Clip: Polished Wit.
Vulling: Magic flow X20 vulling. (1.0 mm)
Schrijfkleur: Blauw of zwart.

 

 

 

 

 

Alex BalpenGemaakt van gerecyclede PET flessen, blauwe inkt in de kleuren oranje, transparant en blauw.

Afmeting: 14 cm x Ø1.

 

 

 

 

 

 

 

 

Balpen Clear FrostyBiologisch afbreekbare, milieuvriendelijke balpen. Blauwschrijvend. Vanaf 5.000 stuks eigen kleurcombinatie en keuze schrijfkleur mogelijk. Frosty delen.

Afmeting: 13,7 x 1,1 cm.

 

 

 

 

 

 

 

Balpen Stylus PapierStylus pen gemaakt van gerecycled papier met dop en blauwschrijvende vulling.

Afmeting: 11,2 x Ø 0,1 cm.

 

 

 

 

 

 

 

Balpen PapierBio-papieren balpen met gekleurde onderdelen van biologisch afbreekbaar kunststof. Blauwschrijvende X-20 vulling.

Afmeting: 13,8 x Ø 0,9 cm.

 

 

 

 

 

 

 

alle kleuren biotic pen prodirDe DS3 Biotic pen onderscheidt zich door een brede acceptatie én een lange levensduur. Dit zijn ook doorslaggevende factoren voor een goede ecologische voetafdruk.

De body van de pen en het mechanisme worden geproduceerd met behulp van hernieuwbare grondstoffen ( PLA ), die 100 % biologisch afbreekbaar zijn in lijn met de EN 13432. Met inbegrip van de vulling en het veertje is deze balpen voor 80 % composteerbaar. Aan de zijkant van de clip (op de pen) staat het logo van de Bioticpen, zodat deze duidelijk herkenbaar is.

Bij de kleur ‘sand’ is houtpoeder (FSC) toegevoegd bij het biotic materiaal zodat een typisch zand-effect ontstaat.

Minimale afname: 500 stuks

 

 

CORK BalpenBalpen kurk en metaal. Geleverd in geschenkdoos.

Afmeting: ø11 x 137 mm | Doosje: 180 x 56 x 30 mm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natura BalpenBalpen kurk en aluminium. Geleverd met kartonnen geschenkdoosje.

Afmeting: ø 9 x 139 mm | Hoesje: 155 x 40 mm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Recytouch balpenBalpen met drukmechanisme en een behuizing gemaakt van gerecycled karton, met een ABS punt en clip. Navulbaar, blauwe inkt en touch pen voor touchscreens.

Afmetingen: ø1x13,5 cm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Nature plus BalpenPrachtige bal pen bestaande uit 100 % bio afbreekbaar plastic.
De perfecte bal pen voor bedrijven die gericht zijn op duurzaamheid.
100 % made in Germany.
Kwaliteits-langschrijfvulling, blauw-, of zwartschrijvend.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Super-Hit Eco BalpenPrachtige bal pen waarvan de houder uit 95 % uit gerecycled materiaal bestaat. Een keuze uit 10 verschillende kleuren clips. 100 % gemaakt in Duitsland. Kwaliteits-langschrijfvulling, blauw-, of zwartschrijvend.

 

 

 

 

 

 

 

Balpen Eco LeafEcologische bamboe balpen met de clip in de vorm van een blad. Drukker en onderstuk in donkergroen, lichtgroen, zwart of bruin. Zwartschrijvende X-20 vulling. Bedrukking op de clip mogelijk.

Afmeting: 14,1 x Ø 11  cm.

 

 

 

 

 

 

 

Paper Pen CurlySlanke papieren pen met opvallende gekrulde metalen clip. Plastic onderstuk en drukker. Materiaal is van gerecycleerd craftpapier. Blauwschrijvende X-20 vulling.

Gewicht : 7 gram
Lengte : 143 mm
Diameter : 9 mm

 

 

 

 

 

 

.

Arica BalpenBalpen met afneembare dop. Zwartschrijvend. Hout.

Afmeting: 14,50 x 0,80 cm.

Wooden PenHouten Bio-balpen. Met silloconen bescherming op de schrijfpunt voor langere levensduur. Lasergravering mogelijk.
 

Gewicht : 6 gram
Lengte : 142 mm
Diameter  : 9 mm

 

 

 

 

 

.

Knock Down BalpenKnock Down Balpen. Milieu vriendelijk pen van gerecycled karton en plastic. Karton en houten clip. Zwart schrijvend.
 

Kleur : Zwart
Materiaal : Karton en houten clip

 

 

 

.

Notities boekjes gemaakt van landbouw en organisch afvalNotities boekjes gemaakt van landbouw- en organisch afval (van tomaten, paprika’s, gras, tulpen, waterplanten, uienringen afval uit de voedselindustrie etc.). Al vanaf 25 stuks!

Een korte uitleg:
Na de oogst van tomaten of paprika’s bv blijft er restmateriaal achter in de kas, zoals plantenstengels en bladresten. De afvoer daarvan vormt een kostenpost voor de kweker, maar het is tegelijkertijd een uitgelezen kans voor recycling.  De stengels bevatten namelijk interessante stoffen voor bijvoorbeeld verf, lijm, gewasbeschermingsmiddelen en zitten boordevol vezels voor papierproductie. Hetzelfde geldt voor grasmaaisel. Vroeger werd dit alles puur gezien als ‘groenafval’. Nu beschouwen ze het als ‘grondstof’.
En ook voor tulpenbollen: Kwekers hebben vaak een overschot aan tulpenbollen. Deze tulpenbollen worden in een blender gedaan en gemixt. De stukjes bol zijn in het papier nog zichtbaar!
Het afvalpapier aan de binnenkant van het notitieboekje is 80 grams, de kaft is ook van afvalpapier, maar dan van 350 grams.

De voordelen van notitiesboekjes gemaakt van landbouw-, organisch afval:
- 60% minder water
- 50% minder oud papier
- 20% lagere totale CO2-uitstoot ipv 100% FSC gerecycled papier.
- Afval wordt opgeruimd.

We hebben 3 verschillende modellen/vormen van de notitieboekjes (zie de afbeeldingen) en al vanaf 25 stuks kunnen deze boekjes custom made (opmaak eigen artwork kaft) worden gemaakt!
Andere toepassingen van het afvalpapier:
Boeken, jaarverslagen, tijdschriften, reclame- en algemeen drukwerk voor huisstijl, correspondentie en mailing, decoratief gebruik voor bijvoorbeeld uitnodigingen en menukaarten, verpakkingen, mappen, stationary drukwerk als binnenwerk van notitieboekjes, hobbypapier etc etc!

Hoe werkt het?
Voor papier heb je cellulosevezels nodig. Die komen in alle planten voor. Soms gaat dat gemakkelijk, soms is dat ingewikkeld. Maar technisch gezien is er al heel veel mogelijk. In beginsel kun je van elk plantaardig materiaal papier en karton maken. De vezels kunnen soms de houtvezels gewoon vervangen. Het afval wordt vervezeld en dan gemengd met het cellulose van FSC bomen tot papier.

Maak je eigen papier:
Heb je zelf organisch afval? We hebben dan 2.000 kg nodig (ongeveer 4-6 pallets), en dan kunnen we je eigen papier maken!

Made with BreezingForms for Joomla!® by Crosstec